WILLIAM WATERS


Comença la seva trajectòria professional i artística com a guitarrista. Estudia Llaüt i instrumentari antic i participa en classes magistrals de música antiga amb els principals mestres de l’escenari musical mundial, entre els quals, Hopkinson Smith.

Entre altres guardons de l’àmbit guitarrístic europeu,  l’any 1981 aconsegueix el primer premi del Certamen Internacional de Guitarra Andrés Segovia, celebrat a ciutat de Mallorca.

Actualment és professor titular de Música Antiga (instruments de corda polsada) del Conservatori Professional de Música de Vila-seca, activitat que compagina amb tasques de docència en diversos cursos de música antiga d’arreu d’europa. En tant que  concertista internacional, participa en formacions com Lachrimae Consort de París i ha actuat amb músics  i personalitats  com Judith Nelson,  Victòria dels Àngels, Philippe Foulon, Wieland Kuijken, Rosa Maria Meister i Jorge Fresno.

És membre fundador de dues formacions musicals catalanes, Liaison Ensemble i The Byrd Consort of Viols.

Ha enregistrat diversos discs. En solitari: Passacalles Y Obras De Guitarra (Santiago de Murcia), Tres Sonatas del Dresden MS (S. L. Weiss). Amb Lachrimae Consort: Couplets de Folie (M. Marais), Greensleeves to a ground (J. Johnson, C. Simpson...), Organ concerts de Michel Correte, Les Délices de la Solitude (Michel Corrette) i Délices de Prudenza (A. Vivaldi). Amb Albicastro Ensemble: Fiori Musicali del Seicento Italiano. Amb Meister Consort: Geistliche Lieder (J.S. Bach). En preparació un treball sobre l’obra per a llaüt de Francesco da Milano.